В помощ на учителите по религия

Ребуси, кръстословици и картинки за оцветяване, подходящи за ученици от I-ри до VII-ми клас

Уважаеми колеги,

           Знаем, че в дългогодишната си учителска дейност имате прекрасни методически разработки на уроци , тържества и др.

Ще бъдем благодарни да ги изпратите на нашия имейл Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. и така те ще стават достояние на всички учители, преподаващи „Религия – Православие”.

          Поради липсата на учебни помагала за всички класове с примерни разработки на темите, тези материали ще улеснят Вашата работа в процеса на подготовката Ви.

 Предлагаме Ви кръстословици, ребуси и картинки за оцветяване, свързани с учебния материал по СИП „Религия Православие” зaI-ри - VII-ти клас.

Такива познавателни задачи повишават не само интереса на учениците, но правят учебния процес по-занимателен и ползотворен, без да се омаловажава сериозността на изучаваното; съдействат за развитие устойчивостта на вниманието; находчивост, досетливост, услужливост на паметта; развитие на визуалната култура и художествени умения.

Помагат на учениците под формата на игра да заучават и запомнят термини от изучавания учебен материал. Тези задачи могат да се използват за колективна, групова или индивидуална работа в различни етапи на урока: актуализация на стари знания, поставяне темата на урок, повторение и затвърждаване на изученото и проверка на знанията.