Децата на Пловдивска епархия по пътя към Христа

Неделното училище в Карлово откри новата учебна година

       

  Карлово 1    Новата учебна година в неделното училище към храм „Света Богородица” в Карлово бе открита на 2 октомври с водосвет за здраве и благополучие, отслужен от свещ. Христо Минчев – председател на църковното настоятелство. Ръководителят на занятията презвитера Нели Минчева връчи на всяко дете специален поздравителен адрес и пожела на своите малки ученици да са здрави, с любов, трепет и желание да вървят по пътя на знанието за Бога, да укрепват вярата си, за да остане тя завинаги в сърцата им и им дава своята живителна и спасителна сила.


       Вече 5 години деца от Карлово пристъпват прага на неделното училище към храм „Света Богородица”, където научават основите на Карлово 3православната вяра, християнските нравствени ценности и достигналите до наши дни традиции. Малките християнчета участват активно в живота на църквата, присъстват на богослуженията, разучават църковните песнопения. Те често се отправят с голямо желание и любов на поклоннически пътувания до близки или по-далечни църкви и манастири.


      Още от самото откриване на неделното училище в Карлово преди 5 години бе организиран и курс за възрастни, който е посещаван редовно. След интересните беседи на различни теми се провеждат дълги и съдържателни дискусии.


Карлово 5       Преди две години певецът към храм „Св. Богородица” Михаил Докторов, който по образование е магистър по богословие, започна да води уроци по източно-църковно пеене. Прекрасните църковни песнопения са едно от съкровищата на православната вяра и без съмнение ще обогатят малките и големи христолюбиви ученици от гр. Карлово.


        Да им пожелаем успех по пътя към Христа!Карлово 6