Престави се в Господа свещ. Неделчо Борисов

o nedelcho borisov   На 9 юни след дълго боледуване се престави в Господа свещ. Неделчо Асенов Борисов.

Упокоилият се духовник е роден на 28.09.1930 г. в с. Мирянци, общ. Пазарджик. Основното си образование завършва в съседното село Синитово.

През 1946 г. постъпва в Пловдивската духовна семинария. Завършва през 1951 г., след което постъпва в Учителския институт в гр. Пловдив. След завършване на образованието си започва работа като учител в с. Синитово, където преподава на децата в продължение на 37 години до пенсионирането си през 1990 г.

През 1998 г. е ръкоположен за свещеник от приснопаметния Пловдивски митрополит Арсений и е назначен в родното си село Мирянци и в параклиса при Затвора гр. Пазарджик. От 2013 г. е назначен от Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай да обслужва и храм „Успение Богородично“ в с. Огняново.

Отец Неделчо полага душата си за Божия народ в поверените му енории до 2021 г., когато е освободен поради заболяване и назначен за празничен свещенослужител в храм „Св. Дух“ в с. Мирянци.

Опелото и погребението на отец Неделчо ще се състоят на 11 юни 2024 г., вторник, от 11 часа в храма в родното му село Мирянци.

Бог да го прости! Вечна и блажена да бъде паметта му!