Полагане на основен камък на храм "Св. пророк Даниил" в село Марино поле

  На 19 май с благословението на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай, Знеполският епископ Арсений – викарий на митрополита, положи основния камък за изграждане на храм, посветен на св. пророк Даниил в село Марино поле, Карловска духовна околия

В съслужение с епископа бяха: ставрофорен свещеноиконом Тодор Хаджиев - протосингел на Пловдивска митрополия, свещеноиконом Марко Марков - архиерейски наместник на Карловска духовна околия и свещениците отец Христо и отец Гавриил от духовната околия.

На полагането на основния камък присъстваха: кметът на Община Карлово д-р Емил Кабаиванов, председателят на Общинския съвет г-н Доньо Тодоров, кметът на селата Ведраре и Марино поле г-н Койчо Мутафчийски, общински съветници и местни жители.

В края на богослужебното последованиe епископ Арсений преподаде на всички архипастирския благослов на Високопреосвещения Пловдивски митрополит Николай, благодари на инициаторите и ктиторите на храма, като благопожела и благослови успех в доброто и богоугодно начинание на строителите, които ще се трудят за изграждането на храма, и Бог да благослови и скорошното му освещаване.

Снимки