Тържествен ритуал по полагане на клетва от гранични полицаи в Пазарджик

 На 24 април с благословението на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай, Знеполският епископ Арсений – викарий на митрополита, присъства на тържествен ритуал по полагане на клетва от 127 гранични полицаи на площад „Съединение“ в град Пазарджик.

Епископ Арсений отслужи молебен за здравето и благополучието на служителите на МВР. В съслужение с него бяха: свещеноиконом Боян Кочев – архиерейски наместник на Пазарджишка духовна околия и свещеник Спас Дичев.

На церемонията присъстваха: министърът на вътрешните работи г-н Калин Стоянов, областният управител на Пазарджишка област г-жа Валентина Кайтазова, кметът на Пазарджик г-н Петър Куленски, зам.-министърът на вътрешните работи г-н Тони Тодоров, и.д. главен секретар на МВР главен комисар Димитър Кангалджиев, директорът на ОДМВР–Пазарджик старши комисар Даниел Луков, ректорът на Академията на МВР ст. комисар доц. д-р Иван Видолов, полицаи, общественици и роднини на новопостъпилите гранични полицаи.

Епископ Арсений произнесе слово, в което се обърна към положилите клетва стажанти, завършили обучението си в Центъра за специализация и професионална подготовка при Академията на МВР.

Той пожела на новопостъпилите гранични полицаи да се вдъхновяват от добрия пример на достойните служители на МВР, да бъдат ревностни в задълженията си и изпълнителни в службата си.

Знеполският епископ Арсений преподаде на всички архипастирския и светителски благослов и поздрав на Високопреосвещения Пловдивски митрополит Николай.

Снимки