Молебен по случай празника на Община Сопот

  На 5 септември Високопреосвещеният Пловдивски митрополит Николай отслужи благодарствен молебен по случай 20 години от възстановяването на Община Сопот в храм „Свв. Петър и Павел“ в града.
В съслужение с Владиката бяха: Смолянският епископ Висарион – втори викарий на митрополита, архимандрит Максим, ставрофорен свещеноиконом Тодор Хаджиев – протосингел при Пловдивска митрополия, свещеноиконом Марко Марков – архиерейски наместник на Карловска духовна околия, свещеници от околията и митрополитският протодякон Илиян Александров.
Песнопенията на молебното пение изпълни митрополитският хор „Св. ап. Ерм“ с диригент протопсалт Георги Радев.
На молебена присъстваха: кметът на Община Сопот г-н Деян Дойнов, командирът на 61-ва Стрямска механизирана бригада бригаден генерал Маргарит Михайлов, председателят на Общинския съвет г-жа Нели Пенева, актьорът и почетен гражданин на Сопот г-н Николай Урумов, историкът д-р Стефан Шивачев, общински съветници, представители на административната и местната власт, на обществени организации и учреждения, граждани и гости на град Сопот.
В края на богослужението архипастирят на Пловдивска епархия се обърна с боговдъхновено слово по случай празника на Община Сопот и предстоящия празник на Съединението.
Кметът на града г-н Деян Дойнов поднесе в дар на митрополит Николай гоблен с лика на големия български поет и писател Иван Вазов, който е роден в Сопот.
Духовното тържество завърши с многолетствие, провъзгласено от митрополитския протодякон Илиян Александров.