Обновление и Архиерейска св. Литургия в храм "Свв. Петър и Павел" в с. Равногор

   На 2 юли – 4 Неделя след Петдесетница, Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай извърши чин на обновление след ремонта на храма и възглави архиерейска света Литургия в храм "Свв. Петър и Павел" в село Равногор, Пещерска духовна околия.

В съслужение с владиката бяха: Смолянският епископ Висарион - викарий на митрополита, архимандрит Максим, ставрофорен свещеноиконом Тодор Хаджиев - протосингел при Пловдивска митрополия, свещеноиконом Любомир Траянов – архиерейски наместник на Пещерска духовна околия, свещеноиконом Георги Глухчев, свещеници от Пловдивска епархия и митрополитският протодякон Илиян Александров и дякон Атанас Атанасов.

Литургичните песнопения изпълни митрополитският хор „Св. апостол Ерм” с диригент протопсалт Георги Радев.

На богослужението присъстваха кметът на село Равногор г-н Нейчо Коланев, г-н Тодор Велев – инициатор за обновлението на храма, кметът на Община Пещера г-н Йордан Младенов, кметът на Община Брацигово г-жа Надежда Казакова, както и десетки благочестиви християни от Равногор и съседните населени места.

В края на св. Литургия Негово Високопреосвещенство се обърна към всички с вдъхновено слово, в което подчерта значимостта на храма в живота на човека и благодари на всички, които са допринесли за обновлението на храма.

Архипастирят на Пловдивска епархия представи на жителите на селото новия енорийски свещеник Иван Найденов. Владиката прикани всички да му помагат в делото на спасение на човешките души, оказвайки му своята любов и послушание.

Духовното тържество завърши с многолетствие, провъзгласено от митрополитския протодякон Илиян Александров.

Снимки