Празник на всехвалните апостоли Петър и Павел в Пловдив

  На 28 юни в навечерието на празника на светите апостоли Петър и Павел с благословението на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай, Знеполският епископ Арсений - викарий на митрополита, отслужи Празнична вечерня с петохлебие в храма, посветен на светите първовърховни апостоли в град Пловдив. 

На следващия ден в едноименния пловдивски храм Високопреосвещеният Пловдивски митрополит Николай възглави светата Божествена Литургия.

С Владиката съслужиха: Знеполският епископ Арсений, архимандрит Максим, ставрофорен свещеноиконом Тодор Хаджиев - протосингел при Пловдивска митрополия, свещеноиконом Деян Стоенчев - духовен надзорник, председателят на храма ставрофорен свещеноиконом Тодор Тодоров, свещеници от града и митрополитските дякон Ангел Ангелов и дякон Атанас Атанасов. 

Литургичните песнопения изпълни митрополитският хор „Св. ап. Ерм” под диригентството на протопсалт Георги Радев.

В края на богослужбата архипастирят на Пловдивска епархия се обърна с вдъхновено слово към многолюдното църковно събрание и припомни усърдното служение на светите апостоли Петър и Павел и благодатното им покаяние, извело ги до най-великата висота. 

Духовното тържество завърши с многолетствие.

Апостоли първопрестолници и учители на вселената, молете Владиката на всички мир да дарува на вселената и на нашите души велика милост.

Снимки от Празнична вечерня с петохлебие

Снимки от Архиерейска света Литургия