Тържествен ритуал по полагане на военна клетва от военнослужещи от 61-ва Стрямска бригада в Карлово

   На 27 януари с благословението на Високопреосвещения Пловдивски митрополит Николай, Знеполският епископ Арсений – викарий на митрополита, присъства на тържествен ритуал по полагане на военна клетва от 22 военнослужещи от 61-ва Стрямска механизирана бригада на площад „Васил Левски“ в град Карлово.

Епископ Арсений отслужи молебен за новозаклелите се български воини. В съслужение с него бяха: архимандрит Максим, ставрофорен свещеноиконом Марко Марков – архиерейски наместник на Карловската духовна околия, митрополитските протодякон Илиян Александров и дякон Ангел Ангелов.

На церемонията присъстваха: командирът на 61-ва Стрямска бригада бригаден генерал Маргарит Михайлов, кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов, председателят на Общинския съвет в Карлово г-н Доньо Тодоров, кметът на Община Сопот г-н Деян Дойнов, началникът на Военното окръжие в Пловдив полк. Стефан Паскалев, офицери от елитното войсково подразделение, общественици и роднини на новопостъпилите военни. 

Знеполският епископ Арсений произнесе слово, в което се обърна към бригаден генерал Маргарит Михайлов и към положилите клетва военнослужещи.

Той пожела на новопостъпилите христолюбиви воини да се вдъхновяват от примера на славните си предци от Българската армия и в сърцата им да грее същият родолюбив дух.

Викарният епископ преподаде на воините архипастирския и светителски поздрав и благослов на Високопреосвещения Пловдивски митрополит Николай.

Снимки