Заупокойна молитва за загиналите в ПТП в Пловдив

  На 20 ноември – 9 Неделя след Неделя подир Въздвижение, когато се отбелязва Световният ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортните произшествия, Високопреосвещеният Пловдивски митрополит Николай отслужи заупокойна молитва в памет на всички загинали участници в движението по пътищата на България.

В съслужение с владиката бяха: викарните епископи Арсений Знеполски и Висарион Смолянски, архимандрит Максим, свещеноиконом Деян Стоенчев – духовен надзорник при Пловдивска митрополия, свещ. Евгени Михайлов, митрополитските протодякон Илиян Александров и дякон Ангел Ангелов.

Песнопенията изпълни смесеният хор при храм „Св. вмчца Марина” с диригент Росица Димова.

На панихидата присъстваха министърът на вътрешните работи г-н Иван Демерджиев, кметът на Пловдив г-н Здравко Димитров, зам.-кметът г-н Тодор Чонов, главният секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров, началникът на КАТ-София комисар Радослав Начев, началникът на КАТ-Пловдив главен инспектор Йордан Милушев, служители на МВР и Пътна полиция.

Пловдивският митрополит Николай се обърна към всички с архипастирско послание, в което призова към разумно и отговорно отнасяне към безценния дар на живота, към мъдрост и благоразумие, тако щото с Божията помощ и с нашите общи усилия, тази война по пътищата да се прекрати и да можем да живеем в мир със себе си и с нашите ближни.

Снимки