Полагане на основен камък за храм "Св. вмчк Георги" в с. Забърдо

   На 2 октомври с благословението на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай, Знеполският епископ Арсений – викарий на митрополита, положи основния камък за изграждане на храм в чест на свети великомъченик Георги Победоносец в родопското село Забърдо, община Чепеларе.

В съслужение с епископа бяха: свещеноиконом Запрян Шиков – секретар на Смолянска духовна околия, свещ. Апостол Аролски, свещ. Димитър Петров и митрополитският протодякон Илиян Александров.

Песнопенията изпълни митрополитският хор „Св. ап. Ерм“ с диригент протопсалт Георги Радев.

На полагането на основния камък присъстваха: кметът на Община Чепеларе г-н Боран Хаджиев, кметът на с. Забърдо г-н Валентин Черпоков, ктиторът на храма г-н Юри Ангелов, строителят г-н Спиро Чавдаров и жители на селото.

В края на богослужебното последованиe епископ Арсений преподаде архипастирския благослов на епархийския архиерей Пловдивския митрополит Николай, благодари на инициаторите и ктитора на храма, като благопожела и благослови успех в доброто и богоугодно начинание на строителите, които ще се трудят за изграждането на храма, и Бог да благослови и скорошното му освещаване.

Духовното тържество завърши с многолетствие, провъзгласено от митрополитския протодякон Илиян Александров.

Снимки