Благодарствен молебен по повод 30 години от създаването на 61-ва Стрямска бригада в Карлово

  На 30 септември с благословението на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай, Знеполският епископ Арсений – викарий на митрополита, отслужи молебен за здравето, благополучието и успеха на военнослужещите и командирите на 61-ва Стрямска механизирана бригада.  

Молебенът се състоя по време на тържествена церемония на площад „20-ти юли“ в град Карлово, с която бе отбелязана 30-ата годишнина от създаването на военното формирование.

С викарния епископ съслужиха: свещеноиконом Марко Марков – архиерейски наместник на Карловска духовна околия, свещ. Стоян Янъков и митрополитският протодякон Илиян Александров.  

На тържествената церемония присъстваха множество официални лица, сред които бяха началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, кметът на Карлово г-н Емил Кабаиванов, командирът на Сухопътните войски ген.-майор Михаил Попов, областният управител на Пловдивска област г-н Ангел Стоев, офицери, сержанти и войници от военното формирование, представители на Министерството на отбраната, на българската държавност и общинските власти, кметове на населени места.

Преосвещеният епископ Арсений поздрави военнослужещите и техните командири, преподавайки архипастирския благослов на Високопреосвещения Пловдивски митрополит Николай за достойно носене на войнското звание за слава на род и Родина.

Снимки