Празник на св. Климент архиепископ Охридски Чудотворец в Пловдив

На 25 ноември, когато светата Православна Църква чества паметта на свети Климент архиепископ Охридски Чудотворец, с благословението на Високопреосвещения Пловдивски митрополит Николай, Знеполският епископ Арсений - викарий на митрополита, възглави архиерейска света Литургия в храм „Св. Климент Охридски” в град Пловдив.

В съслужение с епископа бяха: йеромонах Максим, свещеноиконом Деян Стоенчев - духовен надзорник, протойерей Рашко Рашков - председател на храма, прот. Пантелеймон Иванов, свещеници от града и митрополитският протодякон Илиян Александров.

Литургичните песнопения изпълни митрополитският хор „Св. ап. Ерм” с диригент протопсалт Георги Радев.

На богослуженията се събраха множество миряни да почетат българския светец и да се поклонят пред светите му мощи, които се съхраняват в храма. Сред присъстващите бе и кметът на район „Западен“ г-н Димитър Колев.

По време на причастния Знеполският епископ Арсений произнесе проповед за подвига и делото на Охридския чудотворец, и в края на светата Литургия поздрави енориашите за празника и преподаде архипастирския благослов на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай. 

Снимки