Освещаване на параклис "Св. Наум Охридски" в село Неделево

На 11 септември Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай освети новопостроения параклис „Св. Наум Охридски“ в село Неделево, Община Съединение.  

С владиката съслужиха: Знеполският епископ Арсений - викарий на митрополита, йеромонах Максим, свещениците Евгений Петков и Милан Георгиев, митрополитските протодякон Илиян Александров и дякон Ангел Ангелов.

Песнопенията изпълни митрополитският хор „Св. ап. Ерм” с диригент протопсалт Георги Радев. 

На богослужението присъства кметът на Неделево г-н Тодор Белаков. Още от сутринта десетки миряни се събраха за първото богослужение в храма и да съучастват в радостта на празника.

След освещаването Високопреосвещеният Пловдивски митрополит Николай се обърна с вдъхновено слово за огромното духовно значение на храма като Дом Божий в живота на всеки един човек и на общността. Владиката каза, че от днес село Неделево има свой небесен  покровител – св. Наум Охридски, който бил усърден сеяч на Божията нива на семето на Благата вест за спасение на човешкия род.

Архипастирят на Пловдивската епархия призова божият народ да не допуска никога този храм да запустее и да го оживотворява непрестанно с молитвите си, с любовта си и с грижите си.

Духовното тържество завърши с многолетствие, провъзгласено от митрополитския протодякон Илиян Александров.

Снимки