Молебен в Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост в Пловдив

С благословението на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай, Знеполският епископ Арсений - викарий на Пловдивския митрополит отслужи молебен за благопреуспяване на учащите и учащите се пред ХГ „Св. св. Кирил и Методий“. 

Заедно с владиката съслужиха йеромонах Максим, икон. Деян Стоeнчев, духовен надзорник и свещеници от града. 

На молебена присъстваха зам.-министърът на образованието и науката г-жа Мария Гайдарова, областния управител на Област Пловдив г-н Ангел Стоев, зам.-кметът по “Oбразование, бизнес развитие и европейски политики” г- н Стефан Стоянов, началникът на РУО-Пловдив г-жа Иванка Киркова, генерал-майор Явор Матеев, командир на Съвместното командване на специалните операции, общественици, много ученици, учители и верният народ Божий, съхранил в благодарната си памет делото на светите братя Кирил и Методий. 

С тържествено многолетие завърши следованието на молебена като бяха поднасяни венци и цветя пред паметника на светите братя Кирил и Методий в двора на ХГ. Празничното шествие от площад „11 май“ бе предвождано от иконата на светите братя Кирил и Методий. Многобройното духовенство, общественици и учители се отправиха към площад „Стефан Стамболов“ под звуците на „Върви народе възродени“. 

Празничната програма завърши с концерт, в който взеха участие над 150 деца и ученици от хоровите формации и състави в Пловдив. Те отправиха своя поздрав към пловдивската общественост.

Снимки