Опело на свещеник Константин Атанасов в Златоград

След кратко боледуване в ранното утро на 23 юли  2020 г., на 45 годишна възраст  се представи в Господа свещеник Константин Крумов Атанасов, енорийски свещеник и председател на храм „Св. Георги“ в гр. Златоград.

Упокоилият се духовник е роден на 28 април 1975 г. в гр. Пловдив.

Завършил е пет годишния курс на обучение в Софийската Духовна Семинария „Св. Йоан Рилски“ през 1994 г., след което продължил обучението си в Богословския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, което завършва през 1999 г. През 2010 г. създава семейство като сключва брак с Цветелина Мицова и им се ражда дъщеря.

Ръкоположен е за дякон на 27.02.2011 г. в митрополитския храм „Св. Марина“ в гр. Пловдив и за свещеник на 17.04.2011 г. в катедралния храм „Успение Богородично“ в гр. Пловдив, от Пловдивския митрополит Николай. На 19.06.2011 г. е назначен за енорийски свещеник и председател на храмовете „Св. Георги“ в гр. Златоград и „Св. Георги“ в гр. Мадан.

Златоград потъна в скръб от загубата на своя пастир, в деня на опелото и погребението на отец Константин, храмът се оказа малък за събралото се множество, което бе дошло да се сбогува със своя свещеник. На опелото присъстваха областният управител на област Смолян г-н Недялко Славов, кметът на Община Златоград г-н Мирослав Янчев, общественици и духовенството от Смолянска духовна околия, свещеници от други населени места, близки и родственици на покойния свещенослужител.

Знеполският епископ Арсений извърши чина на опелото, и изказа отечески съболезнования на енориашите от името на епархийския митрополит Николай, като припомни в надгробното си слово за вярата, жертвеното служение на отец Константин, любовта му към енориашите  и негово търпение в изпитанията. Тялото на упокоилия се бе положено зад олтарната абсида на храма за вечен и блажен покой.

Бог да го прости!

Снимки