Архиерейско богослужение, посветено на св. вмчк Пантелеймон, в град Хисаря

На 27 юли Църквата почита паметта на св. вмчк Пантелеймон.

В град Хисаря, в храма, посветен на великомъченика, с благословението на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай, Знеполският епископ Арсений - викарий на митрополита, отслужи архиерейската света Литургия по повод храмовия празник.

С епископа съслужиха: свещеноик. Деян Стоенчев - духовен надзорник, свещеноик. Александър Палазов - председател на храма, свещеници от околията и митрополитският протодякон Илиян Александров.

Песнопенията изпълни митрополитският хор „Св. ап. Ерм” с диригент протопсалт Георги Радев.

Жителите на града се стекоха в Божия дом с духовна радост и присъстваха на светата богослужба, сред тях бе и кметът на града инж. Пенка Ганева.
Свещеноик. Деян Стоенчев произнесе проповед, в която припомни на присъстващите за живота, делата и страданията на светия великомъченик Пантелеймон.

По традиция бе извършен и водосвет в двора на храма, след светата Литургия.

Епископ Арсений се обърна към богомолците с архипастирско слово, в което изтъкна значимостта на изповедничеството на вярата и за чудотворството на светия целител Пантелеймон.

Викарният архиерей поздрави присъстващите с празника като преподаде архипастирския благослов на епархийския митрополит Николай.

Духовното тържество завърши с многолетствие.

Снимки