Архиерейско богослужение за празника на св. равноапостолни Методий и Кирил

dsc 5396   На днешния ден 11 май, когато честваме светите братя просветители Методий и Кирил, едноименната църква в град Пловдив  отпразнува своя храмов празник.
   В празничния ден  Негово Преосвещенство Знеполският епископ Арсений - викарий на Пловдивския митрополит, възглави архиерейската  света Литургия.
   С владиката съслужиха: свещеноиконом Виктор Христев - епархийски духовен надзорник, свещеноиконом Тодор Хаджиев - духовен надзорник при Пловдивска митрополия и храмовото духовенство.
   Възторжено, тържествено и вдъхновено звучаха църковните славословия за радост на многобройните присъстващи.
   В края на Литургията Знеполският  епископ Арсений произнесе слово за празника като каза: ”И днес, празнувайки паметта на светите равноапостолни братя Кирил и Методий, ние преди всичко се обръщаме към бъдещето. Ние се обръщаме с надежда, че никакви изкушения, изпитания и никакви модни идеи, които се опитват да разрушат нашата национална коренна система, не ще могат да сторят това. Не пренебрегвайте, обични,  това което е вашата коренна система. И за да изградите мирен, справедлив, щастлив живот, знайте, че без миналото, което живее в настоящето, не може да има бъдеще. Да съхраним и да запазим в себе си великото дело на равноапостолните солунски братя Кирил и Методий !”  
   Викарният епископ преподаде архипастирския благослов на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай.