Възкресение Лазарово - Лазаровден

           През светата Четиридесетница, в събота, в навечерието на Господския празник Вход Господен в Йерусалим, Православната света Църква е установила да се възпоменава едно дивно чудо – Възкресение Лазарово, Лазаровден.

       В митрополитския храм „Св.вмчца Марина” в град Пловдив, с благословението на Негово Високопреосвещнство Пловдивския митрополит Николай, Божествената света Литургия бе възглавена от Знеполския епископ Арсений – викарий на Пловдивския митрополит.

      С архиерея съслужиха : духовните надзорници при Пловдивска митрополия – свещеноиконом Тодор Хаджиев и протойерей Деян Стоенчев, храмовото духовенство и свещеници от града .

        Песнопенията изпълни смесеният хор при митрополитския храм „Св. вмчца Марина”.

      Храмът приемаше благочестиви християни в празнично и молитвено настроение, дошли да участват в богослужението и да се помолят на молитвения застъпник свети Лазар за нас пред Божия престол.

      Много християни в този ден пристъпиха към светото Причастие, та укрепени от Божията благодат , да преминат неосъдително седмицата, в която съпреживяваме страданията и кръстната смърт на Господ Иисус Христос, та на Пасха да се възрадват и да се поздравят с победното „Христос Воскресе!”.


dsc 3441