Велико повечерие с канона на св. Андрей Критски - 2 част

dsc 3482   На 24 февруари, втория ден на Великия пост, Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай възглави Велико повечерие с втора част на канона на свети Андрей Критски в пловдивския храм „Света Петка”.

   В съслужение с архиерея бяха: Знеполски епископ Арсений – викарий на Пловдивския митрополит, свещеноиконом Виктор Христев – епархийски духовен надзорник, духовните надзорници при Пловдивска митрополия свещеноиконом Тодор Хаджиев и протоирей Деян Стоенчев, храмовото духовенство и свещеници от града.

   Текстът на канона, който призовава човешката душа към покаяние, загърбване на житейските грижи и молитва към Бога, прочете Пловдивският митрополит Николай.

   Песнопенията бяха изпълнени от митрополитския хор „Св.ап.Ерм” с диригент протопсалт Георги Радев и смесените църковни хорове от пловдивските храмове под диригентството на Дорис Хофман.

   Храмът беше препълнен от богомолен народ дошъл с вяра и покаяние да участва в светата богослужба.

В края на последованието архиереят насърчи вярващите да се възползват от тези спасителни възможности и да следват благодатния път на Великия пост, за да достигнем и изживеем по-късно и радостта на Христовото Възкресение.