Новини

Водосвет за изграждането на нов прелез над гара Ковачево

     

    dsc02966С благословението на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай Константийският епископ Яков, втори викарий на митрополита и архиерейски наместник на Пазарджишка духовна околия, отслужи водосвет на гара Ковачево на 14 ноември по повод изграждането на нов пътен надлез над жп-линията. С архиерея съслужиха двамата секретари на околията прот. Стефан Йорданов и прот. Боян Кочев, прот. Атанас Кънев, председател на храм „Св. Георги“ в с. Ковачево и свещеник Спас Дичев от  катедралния храм „Успение Богородично“ в Пазарджик.  

На събитието, организирано от Държавно предприятие "Национална компания „Железопътна инфраструктура“, присъстваха кметът на село Ковачево г-н Махмуд Рамадан Салим, представители на компанията и на изпълнителите на строително-монтажните дейности.  dsc02975

След като поръси присъстващите със светена вода, епископ Яков призова Божието благословение над всички, които с труд или по друг начин са допринесли за това добро дело, с което ще се премахне риска от злополуки при пресичане на релсите от преминаващи хора и превозни средства.

Бог да благослови доброто намерение и труда на работещите за благото на народа !