Тържествен ритуал по полагане на военна клетва от военнослужещи от 61-ва Стрямска бригада в Клисура

На 3 септември с благословението на Високопреосвещения Пловдивски митрополит Николай, Знеполският епископ Арсений – викарий на митрополита, присъства на тържествен ритуал по полагане на военна клетва от 130 военнослужещи от 61-ва Стрямска механизирана бригада пред паметника на Боримечката край град Клисура.

Епископ Арсений отслужи молебен за новозаклелите се български воини. В съслужение с него бяха: свещеноиконом Марко Марков – архиерейски наместник на Карловската духовна околия, свещеници от околията и митрополитският дякон Ангел Ангелов. Песнопенията изпълни митрополитският хор „Св. ап. Ерм“.

На церемонията присъстваха: командирът на 61-ва Стрямска бригада бригаден генерал Деян Дешков, председателят на Общинския съвет в Карлово г-н Доньо Тодоров, народните представители г-жа Веска Ненчева, г-н Лъчезар Бакърджиев и г-н Велизар Шаламанов, кметът на Хисаря г-жа Пенка Ганева, председателят на Военния съд в Пловдив полк Асен Шопов, кметът на Клисура г-жа Генка Тодорова, офицери и общественици, роднини на новопостъпилите военни. 

Епископ Арсений произнесе слово, в което се обърна към бригаден генерал Деян Дешков и към положилите клетва военнослужещи.

Той пожела на новопостъпилите воини да се вдъхновяват от примера на славните си предци от Българската армия и в сърцата им да грее същият родолюбив дух.

Знеполският епископ преподаде на воините архипастирския и светителски благослов и поздрав на Високопреосвещения Пловдивски митрополит Николай.

Снимки